Halloj, den stora frågan och funderingen just nu är precis det som står i rubriken. Och ja ni kanske undrar och vill veta mer exakt vad jag syftar på ;). Det är nämligen så att jag för någon dag sedan började prata med mamma här hemma angående att köpa häst, alltså att jag ville bli hästägare och äga en alldeles egen av de bästa djuret som finns. Jag började först med att kolla runt på hästnet, det roliga är att jag redan är hundra procent säker vilken ras jag skulle köpa ifall jag köpte en häst. Och det är en varmblodig travare! Hatar alla fördomar som folk har om travare, att dom kan inte mycket etc, jag vet att detta inte alls stämmer och varför vet jag de? jo för att jag har levande bevis på det, Älvan min medryttarhäst är just av denna ras, innan jag började rida henne, så hade jag aldrig ridit eller vart i kontakt med den typen av häst, utan det var något nytt för mig, visst ska jag erkänna att jag till en början själv var lite tveksam då jag är en dressyrryttare som vill utvecklas vidare och skulle jag klara av att rida och lära henne det jag kan och skulle hon klara av de moment jag begär av henne? Eller skulle det endast bli att jag red för nöjes skull. Visst är det grunden bakom att jag valt att börja med hästar och ridning att jag tycker det är extremt kul, men alla har vi väl mål på vägen och saker vi vill uppnå med vår egna ridning. Och för mig är själva utvecklingen häst och ryttare emellan det roliga. Älvan visade sig direkt vara en häst för mig, jag föll för hennes underbara sätt och i ridningen såg jag potential och hon hade viljan att jobba.
Nu kanske jag kom lite på villospår ;) men ja det jag vill säga är att visst den föredetta travhästen är inte byggd eller avlad för att tävla riktigt höga klasser inom dressyren. Men det är inte det viktiga för mig utan jag vill ha en häst att ha roligt med och rida "hemma" och träna och utvecklas på det sättet istället. och då är dom lika bra som vilken annan häst som helst. Jag började i alla fall genast fundera på och kolla upp allt nödvändigt till hästen såsom vaccination, avmaskning det som kostar helt enkelt :P och tänkte att jag kommer klara det, en tanke som jag fortfarande tänker men samtidigt finns det en tvekan inom mig.. Och jag vill verkligen jättegärna köpa en häst, något som jag velat sen jag började rida i princip men denna längtan är nu större en den någonsin varit men samtidigt som jag känner såhär så känner jag även att jag inte vill jag har ju älvan, en häst jag tycker om jättemycket och är glad över att ha i mitt liv. Men det är ju just känslan över att äga en alldeles egen häst som man längtar efter, samt att bara vara i stallet, mysa med sin häst och fixa :).
Så som vanligt snurrar det så mycket i huvudet på mig, som.. jag vill ha en häst, vill inte ha, kommer jag ha råd, räknar på alla kostnader och ser att de mesta är rimligt men om pengarna ngn gång inte räcker hela vägen har jag ngn som ställer upp för mig då? om jag ska klara det måste jag spara varenda peng jag får över för att helt och hållet klara kostnaderna själv vilket i sig även skulle vara en sån bra känsla att inte behöva "besvära" någon annan utan jag klarar allt själv om ni förstår min tanke ;) på mitt sökande på hästnet hittade jag i alla fall en skit fin häst som jag föll för direkt en valack född 1999, visade mamma och hon tyckte detsamma, sen blir det att man tänker på denna häst hela tiden för den verkade perfekt både genom utseende och beskrivning. Idag var denna annons borta.. och förhoppningarna sjunker en aning igen, men va trodde jag lixom att första bästa häst jag hitta skulle bli min? Nej det är svårt det här, vet inte om någon därute ens förstår mitt babbel och tankar, men ja i alla fall så är jag lite lost just nu ;P tur på så sätt att jag börjar jobba på måndag så jag får annat att tänka på och efterhand får jag se hur jag bestämmer mig att göra.
vore till sist enormt tacksam om ni som ägt häst länge och så ville ge mig några tips ang främst vaccinering, avmaskning etc vilka vaccineringar är bra att göra, hur ofta och vad kostar det per gång? Låter som värsta nybörjaren, har ju ridit länge men aldrig ägt en egen så då blir de en del nytt att tänka på lixom ;).

Förutom dessa funderingar fram och tillbaks, som jag trots allt känner och vet inte kommer sluta som jag önskar ändå säkert.. ;/ Så har jag spenderat dagar med min bästaste vän, jättekul as usual<3 vi hade turen att på torsdagen rida just när det regnade som mest hm ;) och på fredagen var det besök hos älvan med, vilket även bilden nedan är ifrån ;D röd outfit ;) hon var dock sådär småsur och kämpade emot mig mycket vilket var längesen hon var.. Jobbigt ibland när de skiftar så skarpt i ridningen ena stunden går det as bra och man älskar det och sen känns det inte alls bra och man känner sig som en dålig ryttare. Ja och resten av tiden har jag och Lea umgåtts och skrattat mycket och vart allmänt crazy ;) idag har jag även under em vart hos farmor med familjen ;P
Imorgon eller idag hur man vill se det ;) så hoppas jag att vädret ska hålla sig fint då jag och älvan ska rida ut med inger och chastelle :) längtar till att träffa älvan igen! hon är trots allt den viktiga hästen i mitt liv, vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade henne eller jo troligtvis skulle jag inte hållt med på hästar längre, då jag inte tänker gå tillbaks och bli ridskoleryttare igen! Ni får ha de bra, dags att sova nu tror jag ;) /Josse