Hejsan!
Faktiskt jättestolt över Älvan idag :D, jag valde att köra lite longering, såret har dock blivit mycket bättre så skulle gått att rida då det nästan är borta nu men jag kände inte riktigt för det idag samt tänkte jag att det kan vara bra med lite varierat denna vecka, och longering gör vi typ aldrig mest pågrund av min lathet skulle jag påstå haha då hon är lite att jobba med då. Så jag tänkte redan innan lite hur de skulle gå men blev riktigt glatt övveraskad måste jag säga, till början var hon dock som vanligt ofokuserad och kollar runt på allt annat än att lyssna på en ;) men sen i traven kom vändningen, skitfin verkligen! hon sökte kontakt, kom ned i form och kom runt mycket bättre på innersidan och fick en fin ställning, gick både att minska och öka volten samt variera tempot, topp! :) sedan var skritten också fin därefter, samt lyssnade hon bättre på haltkommandona än i början. Nöjde mig då med skritt och trav på lina eftersom det gick såpass bra och ville inte gå för fort fram :P för galoppen är alltid den svåraste delen med henne, senaste gångerna jag har longerat henne har hon nämligen inte velat gå fram i galopp alls och protesterat genom att stegra och hålla på istället, busis ;), ja i alla fall därför så lät jag henne galoppera av sig lös sedan, hade även ett spö med för att mana på henne lite extra vilket gick bra. Hon blir ju lätt stressad av spön därför kunde jag inte alls ha det i longeringen då hon bara ville springa på direkt i trav då så tog bort det, men det kom ju till användning sen ändå. Ska därmed satsa på ridning imorgon istället då hon idag kunde ha bettet i munnen utan problem så ska nog funka att rida imorgon med, det behöver både hon och jag nu lite dressyr innnan helgen då hon har sin nh träning på lördag och min syster har henne på söndagar numera :).
Denna vecka har sett/ser ut såhär i alla fall hittils:
Måndag - Carro & Älvan, uteritt
Tisdag - Jag & Älvan, barbacka i grimma. Haha det har jag inte berättat om, det blev lite improvisoriskt i stallet, jag tänkte hm vad ska vi hitta på ;) sen kom denna idén, ville inte anstränga hennes mun för mkt pga såret, så red i grimman. Första gången på henne. gick la hyffsat, dock mycket pigg framåt i traven så skumpade mkt där ;) men hon lyssnade som tur var bra på rösten och fick faktiskt henne genomställd och formad på volten, lite kul (: blev dock ingen galopp haha ;), det var nog första och sista gången jag gjorde det i alla fall haha eller man vet väl aldrig jag är ju lite smått galen ibland ;).
Onsdag - Carro & Älvan, Nh-träning
Torsdag - Jag & Älvan, longering, arbete från marken
Fredag - Jag & Älvan, Dressyr
Lördag - Nh-träning/vila
Söndag - Carro & Älvan, får se vad dom planerar här.

Till början med tänkte jag och min syster göra planering för varje vecka vilken dag som ska vara uteritt, dressyr osv men det funkar bra ändå utan sådan exakt planering, är ju bara att hålla koll på varandra och lägga upp det därefter så hon inte får för mycket dressyrarbete på raken utan även uteritt däremellen och någon vila :). Ja det blev totalt inriktad uppdatering om Älvan idag, allt flyter på bra så det är najs! Önskar jag kunde visat er lite bilder från longeringen men dom ligger på telefonen :( jaja, Vi hörs /Josse